Rólam


Steinbachné Kapás Gabriella vagyok, 28 éves, tudatos nő, feleség, egyébiránt gyógypedagógus és gyógytornász anyuka. A kisbabám születése előtti években a korai fejlesztés területén dolgoztam, aztán – ahogyan az lenni szokott – a csemetém világra jöttével fenekestül felfordult az életem. 🙂

Gabi gyógypedagógus és gyógytornász anyuka

Gyógytornász anyuka

Gyógytornászként igyekszem a lelki változásokkal összhangban a „Anyatest” csodálatos munkáját támogatni, egészségét védelmezni, funkcióit megtartani, erejét az egekig növelni. Sokan nem gondolnák, de már a babatervezés időszakában nagyon fontos felkészíteni testi-lelki egységünket a várandósságra, az anyaságra: mégiscsak életed legnagyobb és legnemesebb feladatára készülsz! Ez az út néha göröngyös lesz, néha pedig csak úgy szárnyalsz majd, és ez így van rendjén. Mélyen hiszek abban, hogy a prevenció a legjobb megoldás, a legegyszerűbb és legsokoldalúbb „eszköz” a kezünkben, ugyanakkor tudnotok kell, sosem késő elkezdeni a testünkkel tudatosan törődni, foglalkozni. A várandósság néha bizony terhesség, a maga összes szépségével és nehézségével. Derékfájdalmával és ödémájával együtt. Gyógytornász anyuka létemre nekem is jutott bőven szinte mindenből, de a megoldás szerencsére mindig a kezemben volt. Szeretném Nektek is megmutatni, hogyan lehettek a nehezebb időszakokban is kiegyensúlyozottak, és hogyan tudja szebbé, könnyebbé tenni a kismamaságot, és a szülést a tudatosság, a mozgás, a befelé figyelés.

Gyógypedagógus anyuka

Pedagógusként pedig a legkisebbek boldog és felhőtlen gyermekkoráért felelek. Hiszem, hogy életük már abban a pillanatban elkezdődik, amint Édesanyjuk lelkében megfogannak, így nem is gondolnánk, milyen korán hatással lehetünk Rájuk. Mennyi, de mennyi sok lehetőségünk van, és sokszor nem is tudunk róla! Minden gyermek más, sokszor a testvérek is olyanok, mint a tűz és a víz. Éppen ezért, nincs tuti recept. Nekünk is folyamatosan alkalmazkodni, tanulni kell. Tudom, hogy a mai világban egyre nagyobb kihívás az egyszerűbb, ámde mégis boldog gyermekkor biztosítása a piciknek, és jól tudom azt is, hogy nem csak mindig rajtunk, szülőkön múlik a siker. Szeretném Nektek megmutatni, hogy egy kis tudatossággal, példamutatással, felkészültséggel gyerekjáték lehet az egész.